H&R System Szkolenia Kelnerskie, Barmańskie Consulting dla Hoteli i Restauracji

Opinie o szkoleniach

Poniżej znajdują się opinie naszych uczestników szkoleń oraz właścicieli, którzy zamawiali projekty zamknięte dla swoich zespołów.

 

Cześć Rafał,
na początku ja też chciałabym podziękować za przekazanie wiedzy na szkoleniu prowadzonym przez Ciebie. Przyznam, że twoje szkolenie zmieniło moje nastawienie do pracy, na pozytywne rzecz jasna :) Bo nie ukrywam, że były momenty załamania (pewnie jeszcze nie raz będą) ale będę się starać z nimi walczyć. Poznane narzędzia już po pierwszych dniach po szkoleniu zaczęłam wykorzystywać w pracy. Mam nadzieję, że jeszcze będzie mi dane kiedyś uczestniczyć w Twoim szkoleniu.

Pozdrawiam serdecznie
Marlena Czernikiewicz

Bałtowski Zapiecek menedżer


Rafał,
 
Bardzo dziękuję za szkolenie i mega pozytywną energię :) :) :)
Jestem przekonana w 100 % ,że narzędzia, które zostały przedstawione, będą przeze mnie wykorzystywane  każdego dnia w  mojej pracy :) i pomogą mi w życiu codziennym.
 
Jeszcze raz dziękuję :)
 
 
Z uszanowaniem,
Aneta Setna
Manager

 

 


 

Panie Rafale,

Chciałbym jeszcze raz bardzo podziękować za przeprowadzone szkolenie. Jestem pod wrażeniem jak skutecznie udało się Panu podnieść naszych Menedżerów, w których bardzo wierzę.

Możliwość uczestnictwa w szkoleniu dała mi podwójną przyjemność. Pierwszą było obserwowanie  „ płonących pozytywną energią” menedżerów, drugą natomiast obserwowanie Pana w swoim żywiole.

Cieszę się ,że miałem okazję poznać Pana bliżej.

Serdecznie pozdrawiam,
Tomasz Tyszkiewicz

Hotel Aurora Family & SPA ****

 


 

Panie Rafale,

Panowie bardzo pozytywnie wypowiedzieli się na temat szkolenia i pytają kiedy następne :-)
Bardzo dziękuję za naładowanie ich energią :-)

Marcin Czyż
Dyrektor Hotelu i Gastronomii

Stacja Nowa Gdynia Business & Wellness Resort

 

 


 

Witaj Rafał!!!

W październiku 2015 r. w restauracji Don Giovanni w Śremie przeprowadziłeś szkolenie "Kelner doradcą kulinarnym-zasady sugestywnej sprzedaży".
Chciałam Tobie podziękować , bo moje podejście do pracy zmieniło się całkowicie, a także pozytywne nastawienie w życiu osobistym.
Zwiększył mi się obrót, a każde konkursy zorganizowane przez szefa na najlepszą sprzedaż np. kaczki, lemoniady oczywiście wygrywam znaczną przewagą:-)
Jestem nie do pokonania.
Stosuję przez Ciebie zwroty oraz metodę polecania 323- większości sprawdza się.
Obejrzałam przez Ciebie polecony film oraz przeczytałam książkę ,, Mnich który sprzedał swoje Ferrari" Robin S. Sharma i wiele innych o podobnej tematyce, bardzo rozwojowe podręczniki. Jestem pewniejsza siebie. Dla mnie ważniejsze jest Work-Life Balance.
Sport, medytacja, zdrowe odżywianie i rodzina- bezcenne.
Dałam sobie czas, przyjrzę się sobie i swoim działaniom.
Zrobię przegląd swoich priorytetów, potrzeb i wartości, wybiorę to co najważniejsze i rozpocznę pracę nad sobą. Ustabilizuje swoje działania - to pozwoli mi na równowagę i nie będzie rozpraszało mojej energii.
Nauczyłam się afirmować, także umieć dziękować za wszystko . Stąd ten list do Ciebie.
DZIĘKUJĘ za start i pierwszą drogę samorozwoju, którą codziennie staram się poszerzać .

Miłego dnia,:-) Sylwia Dudziak!!!

 


 

Jak dla nas szkolenie bardzo udane i bardzo się cieszymy, że byliśmy na nim (Menedżer Liderem Zespołu).
Było wiele rzeczy dzięki którym teraz możemy skorygować wiele naszych postaw i ja osobiście postrzegam więcej jeśli chodzi o personel. Nie zawsze jest tak jak nam się wydawało. Mam teraz spokojniejszą głowę i zdecydowanie bardziej pozytywne podejście do pracy z personelem - jest naprawdę pozytywnie, ciężko w pracy ale pozytywnie :):):)
Dziękujemy !!!

Pozdrawiam serdecznie
Grzegorz Dziedzic
Kierownik gastronomii

 

 


 

Cześć ,
Dzięki wielkie za raport, jutro będę go studiował.
Tak jak mówiłem, kadra opowiada o szkoleniu w samych superlatywach.
Tak jak mówiłeś, teraz jest okres gdzie cały czas próbują wdrażać wiedzę, którą im przekazałeś.
Ostatni hit. Wpadła grupa 18 osób a"la carte. Po daniach głównych zażyczyli sobie deser. Cukiernia miała zrobionych
po pare deserów z karty, ale mieli całą blachę sernika. No i Weronika z Kasią całej grupie sprzedali sernik używając
technik ze szkolenia. Respekt :-)

Pozdrawiam
Szczepan Majewski

Kierownik gastronomii
Hotel Bania ****

Thermal & Ski
Ul. Środkowa 181
34-405 Białka Tatrzańska

 

 


 

Witam Cię Rafał,

Jeszcze raz dziękuję za organizację szkolenia i pomoc nie tylko w tematyce szkolenia.Co do negocjacji udało mi się wysłać kontrofertę, którą Pan zaakceptował.Na pewno wiele mnie ta sytuacja nauczyła. Staramy się z Grzegorzem wprowadzać powoli techniki ze szkolenia, jednak powoli usuwam się na bok, aby mógł sam zarządzać salą. Niemożliwe stało się możliwe. W poniedziałek wieczorem wpadłam do domu z okrzykiem: Do końca stycznia znajdę kelnerów!! I są i to za dużo, bo nie mamy tyle miejsc;)
Zainspirowałeś nas będziemy dążyć do tego aby nasza Restauracja była premium


Pozdrawiam,

Anna Jaworska
Specjalista ds. organizacji eventów i konferencji
Restauracja Herbowa

 


 

Rafał, dzięki raz jeszcze za szkolenie. Muszę przyznać, że każdego dnia odkrywam coraz więcej zastosowań dla teorii którą nam przekazałeś. Zmieniłem podejście do pracowników na bardziej dyrektywne i przestałem myśleć o sobie jako o jednym z elementów wykonawczych zespołu. Zaczyna to przynosić świetne efekty.
Pozdrowienia,

Bartłomiej Kraciuk | Grupa Warszawa

 


 

Witaj Rafale,
Bardzo się cieszę, że mogłam wziąć udział w szkoleniu porwadzonym przez Ciebie. Było ono dla mnie niezwykle pouczającę, na pewno wiele rzeczy wykorzystam w praktyce, dzieki temu spotkaniu będę zdecydowanie pewniejsza w tym co robię :)
Dziękuję :)
 
Pozdrawiam Serdecznie
Sylwia Sobolewska

 


 

Witam!
Bardzo się cieszę, że mogłem uczestniczyć w szkoleniach prowadzonych przez Ciebie. Jestem przekonany, że wiedza zdobyta podczas szkoleń ułatwi, a zarazem podniesie standard pracy, którą wykonuję na co dzień.
Dziękuję za przekazane materiały oraz możliwość utrwalenia wiedzy poprzez dostęp do kursów e-learningowych.

Pozdrawiam!
Grzegorz Zduńczyk
Restauracja Retro

 


 


Cześć Rafał,

Chciałbym wyrazić swoje zadowolenie kursami online, które dostaliśmy od Ciebie po kursie Menedżereskim w Warszawie 8 czerwca. Uważam, że każdy z tych online kursów jest świetnym uzupełnieniem kursu Menedżerskiego, bo oprócz teorii, którą nam dałeś, w tych online kursach jest sporo informacji na temat sprzedaży, obsługi gości i motywowania pracowników. Aż nie mogę się doczekać wykorzystania tej całej wiedzy w pracy!


Pozdrawiam,
Oskar

 


 

Dziękuję. Z tego co słyszałam szkolenie było bardzo udane i efektywne. Chętnie skorzystam z Pana usług za jakiś czas. Przeczytałam uważnie raport mam nadzieję, że uda się chociaż kilka rzeczy wprowadzić- może małymi krokami gdzieś razem zajdziemy.

Pozdrawiam serdecznie

Barbara Bronicka Jaskólska
Dyrektor  Hotelu

Hotel Artus*** w Karpaczu

 


 

Witam,
panie Rafale miałem spotkanie z personelem
powiem krótko, mamy dużo pracy przed sobą ;-)
 

i dodam tylko.... bardzo się cieszę że to na pana postawiłem.
 
Z pozdrowieniem
Grzegorz Żłobikowski

 


 

Drogi Rafale,
bardzo dziękuję za szkolenie. Poszerzyłam swoją wiedzę o wiele istotnych  elementów.
Zaczynam powoli wprowadzać je do swojej pracy. Wróciłam ożywiona i radosna.
Od dzisiaj wykonuję swoją pracę domową.

pozdrawiam
Monika Ratyńska

 


 

Witam serdecznie Panie Rafale ,
bardzo dziękuję za miłe i konstruktywne spotkanie. Po tym spotkaniu chyba nabrałam więcej pewności siebie. Jest Pan bardzo sugestywny i mam nadzieję że się nie poddam. Już z niecierpliwością oczekuję następnego spotkania bardzo mi to pomogło. Dziękuję.

Z należnym szacunkiem

Halina Zień

 


 

Witam Panie Rafale
 
Pragnę bardzo podziękować za niezwykle miłe i profesjonalnie, przeprowadzone szkolenie! Wdrażmy tematy po kolei. Wiedza, którą zdobyliśmy i pogłębiliśmy, pozwoli nam na podniesienie standardu oferowanych przez nas usług.
p.s
Osobiście, naładowałam baterie, zobaczymy na jak długo, tym razem :-)
 
Pozdrawiam
Joanna Jarmużek
Dyrektor

 


 

Witaj Rafale,

Bardzo dziękuję za szkolenie i podkreślam, że było dla mnie bardzo pouczające w wielu kwestiach.

pozdrawiam

Agnieszka Włodarczyk

MPL Services Sp. z o.o.

 


 

Witam serdecznie
Kurs zdecydowanie bardzo mi się przydał i oczywiście moja załoga nie przesadzała zachwalając Twoje umiejętności:-)
Jestem pełna optymizmu i zapału do pracy ... mam nadzieje, że wystarczy na długo
Jak będziesz w okolicy to oczywiście zapraszamy na pierogi:-)
 
Pozdrawiam
Katarzyna Małota
Restauracja PAUSA

 


 

Witam,

Bardzo dziękuję za dzisiejsze szkolenie pod którego wrażeniem jestem nadal które to przypomniało mi stare dobre nawyki oraz pokazało wiele nowych możliwości. Twoja osoba bardzo mi przypomniała mojego "Mistrza",który swoje szlify zdobywał w Sheratonie w Londynie oraz u rodziny królewskiej który to potem przekazywał mi swoją wiedzę w takiej ilości w jakiej byłem w stanie przyswajać w danym okresie w restauracji w której to specjalnie raz w tygodniu na prośbę mojego szefa przychodził by doskonalić moje umiejętności podczas serwisu. Niestety zderzenie z gastronomią w Polsce przez 2 lata wypaczyło niektóre rzeczy i ciesze się że dziś mogłem spojrzeć na to z innej strony by dostrzec błędy by poprawić swoje podejście w przyszłości. Żałuje że w Polsce jest tak mało miejsc i właścicieli które przywiązują uwagę do roli prawdziwego Kelnera w restauracji i młodzi ludzie w większości mają bardzo złe wzorce co niszczy wiele restauracji od środka. Dziękuję za kawał dobrej roboty i nie mogę się doczekać szkolenia w lipcu dla Menagerów w Warszawie na który to zamierzam się zapisać jak tylko odłożę coś z napiwków :D

Pozdrawiam serdecznie,
Matt Hulewicz

 


Dzień dobry

Panie Rafale, przede wszystkim chciałam podziękować. Wszyscy pracownicy są bardzo zadowoleni z udziału w szkoleniu. Z nową energią i motywacją ruszyli do pracy. Część propozycji od razu została wprowadzona w życie, nad innym będziemy wspólnie się zastanawiać już w tym tygodniu. Dziewczyny wdrażają zaproponowane sposoby sprzedaży i ku ich początkowemu zdziwieniu - okazało się, że znakomicie działają :)
W związku ze wszystkimi po szkoleniowymi korzyściami dla naszych gości, pracowników i dla nas, z przyjemnością spotkamy się ponownie na szkoleniu.


Dziękuję
Agata Winter

 


 

Witam,

Bardzo dziękuję jeszcze raz za profesjonalnie przygotowany i przeprowadzony kurs który odbył się w poniedziałek. Jestem bardzo zadowolony,  że mogłem w nim uczestniczyć.

Pozdrawiam,
Maciek

 


 

Panie Rafale,
 
Jeszcze raz dziękuję za bardzo profesjonalne szkolenie.
Jest Pan fachowcem w branży.
 
Pozdrawiam serdecznie
Bogdan Goździewicz

 


 

Cześć Rafał
Dzięki za testy i dzięki za szkolenie, naprawdę wiele mi dało i na wiele rzeczy otworzyłem oczy mam nadzieję, że uda mi się wprowadzić i konsekwentnie realizować wiedzę jaką mi przekazałeś.

Pozdrawiam serdecznie

Irek
Restauracja Kleopatra

 


 
Witam.
 
Na początek wprowadzilem listę zadań dla kucharzy.
Miałem także duży problem w egzekwowaniu powierzonych zadań i zauważyłem, że dzięki szkoleniu
w inny sposób mówię do pracowników, jestem bardziej stanowczy i konsekwentny co znacząco zmieniło podejście
pracowników do mojej osoby.
Jestem teraz stanowczy, nie zmieniam zdania i uodporniłem się na miałczenie,a niestety często ulegałem.
Mam nadzieję,że dam radę być taki już na zawsze bo faktycznie przynosi to efekty.
 
Oczywiście jest jeszcze wiele do zrobienia ale początek zmian nastraja bardzo optymistycznie.
 
Serdecznie pozdrawiam
Ryszard

 


 

Witam,
jeszcze raz chciałem Ci bardzo podziękować za szkolenie w Opolu i bardzo się cieszę, że spotkałem na swojej drodze takiego człowieka jak Ty.

--
pozdrawiam Mateusz Wąsiński 

 


 

Cześć Rafał,
jeszcze raz dziękuję że mogliśmy uczestniczyć w tym niezwykle motywującym do działania szkoleniu.
Wiedza, którą nam przekazałeś i atmosfera jaką stworzyłeś na długo pozostanie z nami.
Dla mnie jak wiesz szkolenie to było dodatkowo przepędzeniem duchów z
przeszłości:-) - udało się!!!

Pozdrawiam
Jola

 


 

Drogi  Rafale trenerze nasz,
dziękujemy Ci za poświęcony czas, energię i przekazana wiedzę,
zmieniłeś z pewnością wiele w naszym podejściu do Gości, ale również w życiu codziennym. Postaramy się odrobić zadaną lekcję.

w imieniu załogi pizzerii Hyyper

Stanisław Bociąga

 


 


Szkolenie jakie przeszliśmy z Mateuszem bardzo wiele wniosło. Pracujemy na jasnych i czytelnych dla wszystkich zasadach, a ja coraz lepiej radzę sobie w relacjach z pracownikami ( myślę, że obydwie strony są w gruncie rzeczy zadowolone). Wiele rzeczy wymaga jeszcze dopracowania, ale myślę, że damy radę…
Dziękuję :)

Pozdrawiam
 
Sylwia Ratajek

 


 Witam serdecznie,

ponad 2 lata temu byłem uczestnikiem Pana szkoleń.
Z perspektywy czasu (gdzie już sam zdobyłem doświadczenie) chciałbym Panu podziękować za dobre rady, a szczególnie za radę związaną z obsługą gości na weselu.
Metoda podawania wszystkiego na konkretnym stole jest genialna, klienci są bardzo zadowoleni że dostają wszystko od razu. Wątpliwości związane z tym że goście przy ostatnich stołach będą marudzić faktycznie nie były uzasadnione, nikt jeszcze na to nie narzekał :) wręcz przeciwnie są zachwyceni. Zauważyłem również że dzięki temu panuje spokój w trakcie podawania obiadu ponieważ mamy to wszystko ustalone i każdy wie co ma robić, nie ma sytuacji że leżą półmiski na kuchni i nie wiadomo gdzie je wynieść bo były przestrzelone punkty.

Jeszcze raz dziękuje i mam nadzieje że jeszcze będę miał okazje być uczestnikiem Pana szkoleń.

Pozdrawiam
Witold Posiewała

 


Witam Cię Rafał,
 
muszę przyznać że rozmowa z Tobą dużo pomogła, Aneta świeżym spojrzeniem zaczeła postrzegać pewne sprawy. Szkolenie z Tobą dało jej dużo siły, wiele zrozumiała rzeczy o których  wcześniej z nią rozmawiałam, ale będąc prawie dzień w dzień w pracy nie dokońca dawała wiary opadając z sił.
 
Mamy wizję na ambitne tworzenie hotelarstwa i mam dodatkowo koło siebie osobę która podziela moje cele i z tego się bardzo cieszę. Natomiast trudny "to chleb", ale wiem że droga którą idziemy jest prawidłowa, bo odnotowujemy wzrost gości  i z tego się cieszymy.  Sama widze jak na przestrzeni czasu się to wszystko zmienia na plus ale cały czas potrzeba cieżkiej pracy aby to utrzymać i rozwijać się.
 
Jeszcze raz dziękuję Ci za wszystko. Cieszę się że na swojej drodze mogłam poznać tak warościowego "trenera" w zakresie naszej dziedziny. 
 
Pozdrawiam,
 
 
Agnieszka Żurakowska

 


 

Witaj Rafał
  
Tak myślałam że mam doczynienia z profesjonalistą.
Bardzo dziękuje za spędzony czas i naprawdę świetne szkolenie.

Pozdrawiam serdecznie 

Anna Samsel

 


 

Witam Panie Rafale,
 
dziękuję bardzo za profesjonalne szkolenie i wizytę u nas. Jestem bardzo zadowlony ze współpracy z Panem.

 
Do usłyszenia bądź do zobaczenia.

Jacek Patykowski

 

 


 

 

Panie Rafale,
dziękuję za przeprowadzenie z dużą starannością kursu dla moich uczniów...jestem przekonana, że na owoce współpracy nie będziemy musieli długo czekać...a inna forma KURSÓW bardzo nam się przyda w szkole...Liczę na dalszą współpracę i pozdrawiam serdecznie...
 
Małgorzata Czyżewska-Drozd

 

 


 

 

Nasze referencje

Wykorzystanie ciasteczek (ang. cookies)

Pliki Cookies to informacje zapisywane przez serwer na dysku Twojego komputera. Informacje z plików cookies pozwalają dostosować wygląd strony internetowej do Twoich zainteresowań (np. decydują o treści reklamy, która pojawi się na witrynie). więcej>>

Polityka poufności danych serwisu www.hr-system.pl

Formularz Kontaktowy









wyślij

footer_logo_86

Biuro:
Aleja Spacerowa 25, Książenice
05-825 Grodzisk Mazowiecki

e-mail: biuro@hr-system.pl

Rafał Pasenik
501 586 482