H&R System Szkolenia Kelnerskie, Barmańskie Consulting dla Hoteli i Restauracji

Profesjonalny Kelner

                                                       Profesjonalny Kelner „krok po kroku”

                                                                                  Nowoczesna obsługa Gości a"la carte

obsługa Gości krok po kroku

Szkolenie ukierunkowane jest na rozwój umiejętności praktycznych związanych z nowoczesną obsługą Gości a’la carte.

Korzyści dla uczestnika:

  • Poznanie nowoczesnego podejścia do obsługi Gości „krok po kroku” od przywitania do pożegnania
  • Nabycie technicznych umiejętności związanych z nakrywaniem stołu, noszeniem  talerzy, tacy, szkła, przyjmowania zamówienia, otwierania wina itp.
  • Poznanie narzędzi związanych z lepszą organizacją własnej pracy

Program:
1.Przygotowanie stanowiska i organizacja czasu pracy (przed/w trakcie/po):
2. Zasady noszenia i zbierania porcelany/szkła:
   - noszenie i zbieranie talerzy,
   - noszenie i zbieranie szkła, filiżanek, sztućce etc.
   Ćwiczenia.
3. Prawidłowe nakrycie stołu. Ćwiczenia.
4. Kierunki obsługi.
5. Organizacja pracy kelnera:
   -  wyposażenie kelnera,
   -  wygląd zewnętrzny,
   -  pozycja i sposób zachowania się przy stanowiskach pracy,
   -  savoir vivre w obsłudze,
   -  cechy kelnera,
6. Proces obsługi kelnerskiej:
   - zachowania kelnerskie,
   - czynności wykonywane z prawej strony,
   - czynności wykonywane z lewej strony.
Ćwiczenia
7. Obsługa krok po kroku w restauracji:
   -  witanie Gości „Pierwsze wrażenie”,
   -  system notowania,
   -  numeracja stolików i Gości,
8. Obsługa krok po kroku
   - znajomość menu i komponowanie posiłków,
   - zasady sprzątania stolików,
   - sposób podawania rachunku,
   - napiwki zasady,
   - pożegnanie,
   9. Podstawowa wiedza o winach:
   - kształty kieliszków,
   - wino, co to jest. Co wpływa na jakość wina?
   - temperatura podawania wina,
   - dobór win do potraw klasyczna i nowoczesna.
   - czytamy etykietę i kontr etykietę,
   - serwis wina,
   Ćwiczenia.

 Uczestnicy otrzymują skrypt szkoleniowy, wyżywienie, przerwy kawowe, prezent niespodzianka oraz certyfikat ukończenia szkolenia uwzgledniający informacje o programie zajęć.

Miejsce szkolenia

Warszawa

13 listopada 2017

Czas trwania: 10:00-18:00

Cena: 499 zł brutto od osoby.
 
Zapisy na szkolenie on-line (formularz)

Szkolenia odbywają się w profesjonalnie wyposażonych salach szkoleniowo - warsztatowych.
Metody szkoleniowe: wykłady, ćwiczenia indywidualne na forum grupy, zadania grupowe, case study, dyskusje, „burze mózgów", odgrywanie scenek

*Uczestnicząc w Wydarzeniu wyrażam zgodę na nieodpłatne wykorzystanie mojego wizerunku zgodnie z art. 81 ust. 1 ustawy z dnia 4 lutego 1994 r. o prawie autorskim i prawach pokrewnych. (tekst jednolity Dz. U. z 2006r. nr 90 poz. 631 z póz. zm).
 
                                                                          Gwarancja H&R System: osobom niezadowolonym z warsztatów zwracam całą kwotę za szkolenie !
 
 
W razie pytań jestem do dyspozycji.
Pozdrawiam i do zobaczenia na szkoleniu,
Rafał Pasenik

Nasze referencje

Wykorzystanie ciasteczek (ang. cookies)

Pliki Cookies to informacje zapisywane przez serwer na dysku Twojego komputera. Informacje z plików cookies pozwalają dostosować wygląd strony internetowej do Twoich zainteresowań (np. decydują o treści reklamy, która pojawi się na witrynie). więcej>>

Polityka poufności danych serwisu www.hr-system.pl

Formularz Kontaktowy









wyślij

footer_logo_86

Biuro:
Aleja Spacerowa 25, Książenice
05-825 Grodzisk Mazowiecki

e-mail: biuro@hr-system.pl

Rafał Pasenik
501 586 482