Szkolenia gastronomiczne - jakie wybrać?

Szkolenia gastronomiczne pozwalają poprawiać kompetencje kluczowych pracowników restauracji, takich jak menedżer gastronomii, kucharz czy kelner. Dobry kurs gastronomiczny to inwestycja, która się zwraca. Restaurator wybierając szkolenie gastronomiczne, musi jedynie wiedzieć, w jakich obszarach chce dokształcić personel i zdecydować, która forma szkolenia: otwarta czy zamknięta będzie najbardziej dogodna. Dowiedz się, jak wybrać dobre szkolenie gastronomiczne.

Szkolenia gastronomiczne – otwarte czy zamknięte?

Kursy gastronomiczne otwarte od zamkniętych różnią się kilkoma podstawowymi aspektami. Szkolenie gastronomiczne otwarte to takie, na które restaurator może wysłać jednego lub kilku pracowników. Mają one z góry określony termin, miejsce i czas trwania oraz ściśle opracowaną agendę spotkania. Nasze szkolenia gastronomiczne otwarte odbywają się zwykle w Warszawie, a ich cena waha się w zależności od kursu i wynosi ok. 500-800 złotych. Kursy gastronomiczne otwarte są przeznaczone dla właścicieli, kelnerów i menedżerów gastronomii. Znajdują się wśród nich kursy dotyczące zarządzania zespołem, profesjonalnej obsługi kelnerskiej czy szkolenia, mające na celu nauczyć pracownika, jak zwiększyć sprzedaż w gastronomii. Szkolenia gastronomiczne zamknięte to szkolenia, w których restaurator określa miejsce kursu, który jest dedykowany tylko jego pracownikom. Dzięki temu ma się pewność, że poruszane podczas szkolenia zagadnienia będą dopasowane do indywidualnych potrzeb danej restauracji i już następnego dnia mogą być wykorzystane w praktyce. H&R System w ramach szkoleń zamkniętych oferuje m.in. kurs “Profesjonalny Barista Latte Art”, “Profesjonalny Kelner Bankietowy” czyli obsługa kelnerska przyjęć krok po kroku, Kucharz Mistrzem Gościnności czy Kucharz Mistrzem Komunikacji.

Szkolenia gastronomiczne – jak wybrać dobry kurs gastronomiczny?

Decydując się na szkolenie gastronomiczne dla siebie lub swojego pracownika warto dokładnie sprawdzić firmę szkoleniową. Powinna mieć doświadczenie na rynku HoReCa, znać jego problemy i potrzeby. Ważne są referencje od restauracji, które już korzystały ze szkoleń danej firmy. Warto również sprawdzić opinie w sieci o kursie gastronomicznym, na który chcemy się udać. Powinno się także przeanalizować agendę spotkania, żeby przekonać się, czy oferowany kurs spełnia nasze oczekiwania i przyczyni się do poszerzenia wiedzy gastronomicznej. Wybierając H&R System łatwo sprawdzisz opinie, referencje i portfolio naszych Klientów. Możesz także posłuchać właściciela i trenera firmy w audycjach radiowych dedykowanych gastronomii – są to tzw. Gastrolekcje, w których Rafał Pasenik dzieli się bezpłatnie swoją wiedzą ze słuchaczami HoReCa Radio.

Zobacz także:

Kontakt

Ul. Głębocka 56 h/18
03-287 Warszawa
Rafał Pasenik
Małgorzata Pasenik
Używamy informacji zapisanych za pomocą cookies (naszych oraz naszych zaufanych partnerów: Google, Facebook) i podobnych technologii w celu świadczenia usług, dostosowania strony do indywidualnych preferencji użytkowników oraz w celach statystycznych, analitycznych i reklamowych. Korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki dotyczących cookies oznacza, że będą one zapisane w pamięci urządzenia. Ok, rozumiem.