Kurs kelnerski: Profesjonalny Kelner - obsługa Gości w restauracji a’la carte „krok po kroku”

TECHNICZNE UMIEJĘTNOŚCI KELNERSKIE,
ORGANIZACJA I WARSZTAT PRACY,
PROFESJONALNA OBSŁUGA GOŚCIA


Dzięki szkoleniu:

  • Dowiesz się jak  przygotować restaurację do pracy
  • Przećwiczysz nowoczesne techniki w obsłudze gości
  • Poznasz umiejętności dopasowania obsługi do różnych typów gości

Program:

  1. Przygotowanie stanowiska i organizacja czasu pracy
  2. Rola wyglądu w kreowaniu pozytywnego wizerunku
  3. Zasady noszenia i zbierania porcelany/szkła
  4. Prawidłowe nakrycie stołu.
  5. Organizacja pracy kelnera
  6. Proces obsługi kelnerskiej
    • obsługa Gości w restauracji „krok po kroku
    • zachowania kelnerskie,
    • czynności wykonywane z prawej strony,
    • czynności wykonywane z lewej strony
  7. Numeryczny zapis zamówienia
  8. Otwieranie i serwis wina

Metody szkoleniowe:

diagnoza, ćwiczenia, praca w grupach, zadania indywidualne na forum grupy, dyskusje, „burze mózgów”.

Cena obejmuje:

  • materiały szkoleniowe
  • lunch, przerwy kawowe i przekąskowe
  • konsultacje z trenerem w trakcie i po szkoleniu
  • certyfikat ukończenia szkolenia
  • wymiana doświadczeń z innymi uczestnikami szkolenia – bezcenna
Warszawa: 08 października 2019

Cena: 499 zł brutto/osoba
10:00 - 18:00 ( Dni: 1, Godzin: 8 )

Zapisz się
Rafał Pasenik
Moja droga zawodowa prowadziła od „zmywaka”, przez kuchnię, pracę kelnera aż do kierownika i menedżera restauracji. Jestem absolwentem Wyższej Szkoły Turystyki i Hotelarstwa w Warszawie oraz Zespołu Szkół Gastronomicznych przy ul. Poznańskiej w Warszawie. Moje szkolenia dedykuję zarówno osobom początkującym jak i doświadczonym w branży gastronomicznej. Prowadzę szkolenia dla Klientów z lokali typu fast casual, caual dinning, premium i top premium. Moimi Klientami są najlepsi w branży, między innymi: Accor Academie Poland and Baltic States, Dwór Złotopolska Dolina I Mansion House, Restaurators Podlaszewscy, Aioli M.Wachowicz i Wspólnicy, Hotel Aurora Family & SPA ****, Hotel Bania **** Thermal & Ski, Lagardere Travel Retail Polska, Restauracja & Hotel *** Złoty Lin i wielu innych. Tam gdzie ważne jest budowanie relacji Goście – Obsługa oraz Lider-Zespół jestem do dyspozycji !

Kontakt

Ul. Głębocka 56 h/18
03-287 Warszawa
Rafał Pasenik
Małgorzata Pasenik
Używamy informacji zapisanych za pomocą cookies (naszych oraz naszych zaufanych partnerów: Google, Facebook) i podobnych technologii w celu świadczenia usług, dostosowania strony do indywidualnych preferencji użytkowników oraz w celach statystycznych, analitycznych i reklamowych. Korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki dotyczących cookies oznacza, że będą one zapisane w pamięci urządzenia. Ok, rozumiem.