KOMUNIKACJA KUCHNIA SALA,
TRENING MENTALNY,
ŁATWIEJSZA WSPÓLPRACA POPRAWA RELACJI W ZESPOLE
Dzięki szkoleniu:
- Nauczysz się jasno określać swoje potrzeby
- Poprawisz komunikację i współpracę z innymi pracownikami
- Poznasz narzędzia pomocne w zmniejszaniu stresu
Program:
- Trening mentalny – własne przekonania i wartości w procesie budowania lepszej komunikacji
- Budowanie właściwych relacji w zespole kuchnia – sala
- Rola zespołu kucharskiego w procesie wprowadzania nowych osób do firmy
- Czynniki wpływające na nasze zachowania oraz ich wpływ na komunikację
- Typologia podświadoma i ich znaczenie w komunikacji
- Narzędzia skutecznej komunikacji:
- aktywne słuchanie
- informacja zwrotna
- parafraza
- Radzenie sobie z krytyką:
- obrona decyzji „zdartą płytą”
- pozytywne komunikaty
- Podsumowanie: Gra Współpraca
Metody szkoleniowe:
diagnoza, ćwiczenia, praca w grupach, zadania indywidualne na forum grupy, dyskusje, „burze mózgów”.
Cena obejmuje:
- materiały szkoleniowe
- konsultacje z trenerem w trakcie i po szkoleniu
- certyfikat ukończenia szkolenia
Rafał Pasenik
Moja droga zawodowa prowadziła od „zmywaka”, przez kuchnię, pracę kelnera aż do kierownika i menedżera restauracji.
Jestem absolwentem Wyższej Szkoły Turystyki i Hotelarstwa w Warszawie oraz Zespołu Szkół Gastronomicznych przy ul. Poznańskiej w Warszawie. Moje szkolenia dedykuję zarówno osobom początkującym jak i doświadczonym w branży gastronomicznej. Prowadzę szkolenia dla Klientów z lokali typu fast casual, caual dinning, premium i top premium.
Moimi Klientami są najlepsi w branży, między innymi: Accor Academie Poland and Baltic States, Dwór Złotopolska Dolina I Mansion House, Restaurators Podlaszewscy, Aioli M.Wachowicz i Wspólnicy, Hotel Aurora Family & SPA ****, Hotel Bania **** Thermal & Ski, Lagardere Travel Retail Polska, Restauracja & Hotel *** Złoty Lin i wielu innych.
Tam gdzie ważne jest budowanie relacji Goście – Obsługa oraz Lider-Zespół jestem do dyspozycji !