TECHNICZNE UMIEJĘTNOŚCI KELNERSKIE,
ORGANIZACJA I WARSZTAT PRACY,
PROFESJONALNA OBSŁUGA GOŚCIA
Dzięki szkoleniu:
- Dowiesz się jak przygotować restaurację do pracy
- Przećwiczysz nowoczesne techniki w obsłudze Gości
- Poznasz umiejętności dopasowania obsługi do różnych typów Gości
Program:
- Przygotowanie stanowiska i organizacja czasu pracy
- Rola wyglądu w kreowaniu pozytywnego wizerunku
- Zasady noszenia i zbierania porcelany/szkła
- Prawidłowe nakrycie stołu.
- Organizacja pracy kelnera
- Proces obsługi kelnerskiej
- obsługa Gości w restauracji „krok po kroku
- zachowania kelnerskie,
- czynności wykonywane z prawej strony,
- czynności wykonywane z lewej strony
- Numeryczny zapis zamówienia
- Otwieranie i serwis wina
Metody szkoleniowe:
diagnoza, ćwiczenia, praca w grupach, zadania indywidualne na forum grupy, dyskusje, „burze mózgów”.
Cena obejmuje:
- materiały szkoleniowe
- konsultacje z trenerem w trakcie i po szkoleniu
- certyfikat ukończenia szkolenia