Budowa oferty restauracji – Szef Kuchni kreatorem miejsca

Budowa oferty restauracji – Szef Kuchni kreatorem miejsca

               

BUDOWA MENU RESTAURACJI ZGODNA Z ZAŁOŻENIAMI PROFILU I FINANSOWYM BIZNES PLANEM.

SZEF KUCHNI – KREATOR, OBSERWATOR, BIZNESMEN TRZYMAJĄCY RĘKĘ NA PULSIE.

OBSERWACJA OTOCZENIA, POPYTU, OFERT KONKURENCJI.


Dzięki szkoleniu:

  • Zaczniesz budować menu i ofertę restauracji w taki sposób, aby nie magazynować zbędnych produktów mrożąc przez to środki finansowe inwestora
  • Dowiesz się jak utrzymać stałych Gości restauracji przy kolejnych zmianach oferty lokalu i dowiesz się ile czasu mija od stworzenia oferty, wprowadzenia jej do faktycznego zainteresowania się nią przez potencjalnych Gości.
  • Staniesz się Szefem kuchni otwartym na kreacje, zmiany i uciekniesz od nużącej sztampy ofertowej i stagnacji. Zwrócisz uwagę na ponoszone przez firmę koszty Twoich pomysłów i zadbasz od strony kuchni o to aby firma zaczęła na Twoich pomysłach zarabiać.

Program:

  1. Rodzaje menu w naszej restauracji. (zgodne z profilem)
  2. Jakie są założenia przy budowie menu – 3 etapowego.
  3. Jak układamy kartę pod względem naszego profilu restauracyjnego i oczekiwań stałych odbiorców.
  4. Co nazywamy „stockiem towarowym” i jak z niego korzystamy. Crossing towarowy i jego tajemnice.
  5. Jakich produktów unikamy pod względem nieprzewidzianych kosztów dodatkowych (waste).
  6. Kontrola towarowa, limity, stany minimalne.
  7. Systemy przechowywania. Systemy zamówień towarowych.
  8. Wewnętrzny system obrotu towarowego, przeniesienia, obciążenia innych działów.
  9. Podstawowa kontrola bieżącego Food Cost za pośrednictwem prostych, podręcznych kalkulatorów FC.
  10. Częstotliwość kontroli FC, na co zwracać uwagę.
  11. Niewidoczne zagrożenia generujące duże koszty produkcji.
  12. Test z wiedzy. Podsumowanie z testu i dyskusja.

Metody szkoleniowe:

diagnoza, ćwiczenia, praca w grupach, zadania indywidualne na forum grupy, dyskusje, „burze mózgów”

Szkolenie przeznaczone jest dla:

szefów kuchni, liderów, właścicieli restauracji, inwestorów gastro

Cena obejmuje:

  • materiały szkoleniowe
  • lunch, przerwy kawowe i przekąskowe
  • konsultacje z trenerem w trakcie i po szkoleniu
  • certyfikat ukończenia szkolenia
  • wymiana doświadczeń z innymi uczestnikami szkolenia – bezcenna

Cena: 899
9:00 - 17:00 ( Dni: 1, Godzin: 8 )

Zapisz się
Maciej Rogowski
Maciej Rogowski – w środowisku gastronomicznym od lat znany także jako Berio. Konsultant i trener na rynku HORECA. Właściciel firmy konsultingowej Berio Consulting. Związany z gastronomią od 1991 roku (31 lat) . Pracował na wielu stanowiskach w hotelarstwie i gastronomii zarówno w Polsce jak i wiele lat zagranicą. Zaczynał swoją karierę zawodową jako Szef Cukierni na prywatnych jachtach pasażerskich, później jako Sous Chef, Szef Kuchni, dyrektor w hotelu o podwyższonym standardzie czy jako szef gastronomii w prywatnej międzynarodowej klinice . Miewał ciekawe zlecenia zawodowe w tak ciekawych miejscach jak praca przy bufetach eventowych dla Szwedzkiej Rodziny Królewskiej, gwiazd Holywood a także był osobistym kucharzem najbogatszych obywateli naszego kraju. Zdecydowany zwolennik praktycznych, szybkich i efektywnych rozwiązań. Przykłada ogromny nacisk na świetną komunikacje wewnętrzną w firmach gastronomicznych. Tworzy od podstaw projekty restauracyjne w kraju i zagranicą. Buduje przejrzyste i praktyczne systemy kontroli kosztów i rozliczeń. Wprowadza nowe rozwiązania w planowaniu czasu pracy i wydatków. Gastronomiczny freak i ogromny pasjonat branży.

Kontakt

Ul. Szptalna 8 lok.6
00-031 Warszawa
Rafał Pasenik
Małgorzata Pasenik
Używamy informacji zapisanych za pomocą cookies (naszych oraz naszych zaufanych partnerów: Google, Facebook) i podobnych technologii w celu świadczenia usług, dostosowania strony do indywidualnych preferencji użytkowników oraz w celach statystycznych, analitycznych i reklamowych. Korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki dotyczących cookies oznacza, że będą one zapisane w pamięci urządzenia. Ok, rozumiem.