Komunikacja w przedsiębiorstwie gastronomicznym

Komunikacja w przedsiębiorstwie gastronomicznym

               

BUDOWA KOMUNIKACJI PRZEZ SZEFA KUCHNI I ZALEŻNOŚCI STANOWISKOWEJ NA KUCHNI

SZEF KUCHNI – MANAGER DZIAŁU, NAUCZYCIEL, TWÓRCA SYSTEMU PRACY

WDROŻENIE SYSTEMU FUNKCJONOWANIA I PRZEBYWANIA PRACOWNIKÓW KUCHNI


Dzięki szkoleniu:

  • Uporządkujesz funkcjonowanie całego departamentu.
  • Wyeliminujesz wszystkie dotychczasowe słabe punkty mające negatywny wpływ na atmosferę w pracy.
  • Jasno określisz zasady obowiązujące tu i teraz w tym przedsiębiorstwie.
  • Unikniesz zbędnych dyskusji z osobami chcącymi wprowadzać własne, indywidualne rozwiązania w swojej pracy i pracy kolegów.
  • Staniesz się profesjonalnym managerem działu.
  • Jasno określisz hierarchię w departamencie.

Program:

  1. Określenie komunikacji w departamencie kuchni w oparciu o zbudowaną strukturę organizacyjną
  2. Transparentny system przepływu informacji.
  3. Skracanie dróg przepływu informacji.
  4. Całkowite wykluczenie z dziennego cyklu produkcyjnego osób przebywających na „grafikowych” dniach wolnych („Żelazne zasady”) -komunikacja pomiędzy zmianami, sposoby przekazywania informacji, narzędzia – nośniki.
  5. Redagowanie dziennych check-list stanowiskowych (wg indywidualnych możliwości departamentu)
  6. Ostrzeżenia stanowiskowe (Warning) – zasady wręczania ostrzeżeń wykonawcom – podstawy, zarządzenia (Regulamin firmy) – werbalnie czy pisemnie?
  7. Regulamin firmy jako podstawa do sprawnego funkcjonowania w departamencie kuchni.
  8. Omówienie istniejącego regulaminu, reedycja dokumentu, zmiany, dostosowanie.
  9. Reprezentowanie firmy i właścicieli przed ekipą pracowniczą oraz na zewnątrz firmy. Zakres kontaktowania się z Gośćmi. (Indywidualnie zgodnie z profilem obiektu – CS)
  10. Sposób prowadzenia rekrutacji pracowników do departamentu kuchni.
  11. Granice w zażyłościach z podległymi pracownikami
  12. Spis „Żelaznych zasad” naszej firmy – dostosowanie indywidualne.
  13. Test z wiedzy. Podsumowanie z testu i dyskusja.

Metody szkoleniowe:

diagnoza, ćwiczenia, praca w grupach, zadania indywidualne na forum grupy, dyskusje, „burze mózgów”

Szkolenie przeznaczone jest dla:

szefów kuchni, liderów, właścicieli restauracji, inwestorów gastro

Cena obejmuje:

  • materiały szkoleniowe
  • lunch, przerwy kawowe i przekąskowe
  • konsultacje z trenerem w trakcie i po szkoleniu
  • certyfikat ukończenia szkolenia
  • wymiana doświadczeń z innymi uczestnikami szkolenia – bezcenna
Warszawa: 16 stycznia 2023

Cena: 899
10:00 - 18:00 ( Dni: 1, Godzin: 8 )

Zapisz się
Maciej Rogowski
Maciej Rogowski – w środowisku gastronomicznym od lat znany także jako Berio. Konsultant i trener na rynku HORECA. Właściciel firmy konsultingowej Berio Consulting. Związany z gastronomią od 1991 roku (31 lat) . Pracował na wielu stanowiskach w hotelarstwie i gastronomii zarówno w Polsce jak i wiele lat zagranicą. Zaczynał swoją karierę zawodową jako Szef Cukierni na prywatnych jachtach pasażerskich, później jako Sous Chef, Szef Kuchni, dyrektor w hotelu o podwyższonym standardzie czy jako szef gastronomii w prywatnej międzynarodowej klinice . Miewał ciekawe zlecenia zawodowe w tak ciekawych miejscach jak praca przy bufetach eventowych dla Szwedzkiej Rodziny Królewskiej, gwiazd Holywood a także był osobistym kucharzem najbogatszych obywateli naszego kraju. Zdecydowany zwolennik praktycznych, szybkich i efektywnych rozwiązań. Przykłada ogromny nacisk na świetną komunikacje wewnętrzną w firmach gastronomicznych. Tworzy od podstaw projekty restauracyjne w kraju i zagranicą. Buduje przejrzyste i praktyczne systemy kontroli kosztów i rozliczeń. Wprowadza nowe rozwiązania w planowaniu czasu pracy i wydatków. Gastronomiczny freak i ogromny pasjonat branży.

Kontakt

Ul. Szptalna 8 lok.6
00-031 Warszawa
Rafał Pasenik
Małgorzata Pasenik
Używamy informacji zapisanych za pomocą cookies (naszych oraz naszych zaufanych partnerów: Google, Facebook) i podobnych technologii w celu świadczenia usług, dostosowania strony do indywidualnych preferencji użytkowników oraz w celach statystycznych, analitycznych i reklamowych. Korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki dotyczących cookies oznacza, że będą one zapisane w pamięci urządzenia. Ok, rozumiem.