Kur kelnerski: Kelner Mistrzem Sprzedaży - Jak zwiększyć sprzedaż w gastronomii i zdobyć zaufanie Gości

POLECANIE I SUGESTYWNA SPRZEDAŻ,
FOOD PAIRING,
ROZPOZNAWANIE POTRZEB GOŚCI


Dzięki szkoleniu:

  • Poznasz techniki zwiększające sprzedaż
  • Nauczysz się wyprzedzać potrzeby Gości
  • Poprawisz swój warsztat kelnerski

Program:

  1. Czym jest dla mnie sprzedaż?
  2. Jak zostać doradcą kulinarnym dla swoich  Gości?
  3. Rola komunikacji w procesie sprzedaży
  4. Umiejętne polecanie
    • algorytm 1-1-1
    • algorytm 3-2-3
  5. Umiejętne doradzanie
    • sprzedaż aperitifów, drinków autorskich
    • sprzedaż jedzenia
    • sprzedaż win
    • sprzedaż kaw, herbat, deserów
  6. Cross selling np. sprzedaż produktów lokalnych
  7. Sztuka zadawania właściwych pytań
    • pytanie otwarte/zamknięte
    • dopasowanie właściwych pytań do różnego rodzaju Gości
  8. Rozpoznawanie i wyprzedzanie potrzeb Gości

Metody szkoleniowe:

diagnoza, ćwiczenia, praca w grupach, zadania indywidualne na forum grupy, dyskusje, „burze mózgów”.

Cena obejmuje:

  • materiały szkoleniowe
  • lunch, przerwy kawowe i przekąskowe
  • konsultacje z trenerem w trakcie i po szkoleniu
  • certyfikat ukończenia szkolenia
  • wymiana doświadczeń z innymi uczestnikami szkolenia – bezcenna
Warszawa: 04 listopada 2019

Cena: 499 zł brutto/osoba
10:00 - 18:00 ( Dni: 1, Godzin: 8 )

Zapisz się
Rafał Pasenik
Moja droga zawodowa prowadziła od „zmywaka”, przez kuchnię, pracę kelnera aż do kierownika i menedżera restauracji. Jestem absolwentem Wyższej Szkoły Turystyki i Hotelarstwa w Warszawie oraz Zespołu Szkół Gastronomicznych przy ul. Poznańskiej w Warszawie. Moje szkolenia dedykuję zarówno osobom początkującym jak i doświadczonym w branży gastronomicznej. Prowadzę szkolenia dla Klientów z lokali typu fast casual, caual dinning, premium i top premium. Moimi Klientami są najlepsi w branży, między innymi: Accor Academie Poland and Baltic States, Dwór Złotopolska Dolina I Mansion House, Restaurators Podlaszewscy, Aioli M.Wachowicz i Wspólnicy, Hotel Aurora Family & SPA ****, Hotel Bania **** Thermal & Ski, Lagardere Travel Retail Polska, Restauracja & Hotel *** Złoty Lin i wielu innych. Tam gdzie ważne jest budowanie relacji Goście – Obsługa oraz Lider-Zespół jestem do dyspozycji !

Kontakt

Ul. Głębocka 56 h/18
03-287 Warszawa
Rafał Pasenik
Małgorzata Pasenik
Używamy informacji zapisanych za pomocą cookies (naszych oraz naszych zaufanych partnerów: Google, Facebook) i podobnych technologii w celu świadczenia usług, dostosowania strony do indywidualnych preferencji użytkowników oraz w celach statystycznych, analitycznych i reklamowych. Korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki dotyczących cookies oznacza, że będą one zapisane w pamięci urządzenia. Ok, rozumiem.