EXPOSE SZEFA,
DYSCYPLINOWANIE I NAGRADZANIE,
NARZĘDZIA KOMUNIKACJI Z ZESPOŁEM
Dzięki szkoleniu:
- Poznasz kluczowe narzędzia, które służą lepszej współpracy, motywacji i delegowaniu zadań
- Dowiesz się jak rozmawiać z pracownikami z różnych pokoleń XYZ
- Odkryjesz co robić lepiej aby rozwijać zaangażowanie i zapał swoich pracowników
Program:
- Budowanie zespołu nastawionego na współpracę
- Budowanie prawidłowej komunikacji w zespole
- Kontrakt z zespołem – Expose Szefa
- Cel e expose
- Struktura expose
- Przygotowanie i wygłoszenie expose
- Określenie zachowań, które mają negatywny i pozytywny wpływ na zespół
- Asertywne określanie szefowskich granic
- Jednominutowa rozmowa dyscyplinująca
- Obrona decyzji – „zdarta płyta”
- Parafraza
- Informacja zwrotna
- Pułapki: Rodzic-Dziecko-Dorosły
- Jak doceniać i wyróżniać pracowników ?
- Pułapki podczas nagradzania
- Delegowanie zadań i styl zarządzania wobec pracowników z pokolenia X;Y;Z
Metody szkoleniowe:
diagnoza, ćwiczenia, praca w grupach, zadania indywidualne na forum grupy, dyskusje, „burze mózgów”
Szkolenie przeznaczone jest dla:
kierowników, szefów kuchni, menedżerów, liderów, właścicieli
Cena obejmuje:
- materiały szkoleniowe
- lunch, przerwy kawowe i przekąskowe
- konsultacje z trenerem w trakcie i po szkoleniu
- certyfikat ukończenia szkolenia
- wymiana doświadczeń z innymi uczestnikami szkolenia – bezcenna
Rafał Pasenik
Uprawnienia:
Certyfikowany trener biznesu „Akademia Trenera Biznesu Kontrakt”. Absolwent renomowanej szkoły Kontrakt OSH Wojciecha Hamana i Jerzego Guta
Projekty biznesowe:
Właściciel firmy szkoleniowo doradczej H&R System. Ponad 20 000 godzin na sali szkoleniowej
Twórca podcastów horeca – wsparcie dla kadry zarządzającej w branży horeca
Gastrolekcje.pl - Intensywny Kurs Kelnerski Video – instruktarzowe filmy z zakresu pełnej obsługi Gości w restauracji.
Doświadczenie:
Z branżą gościnności jestem związany od rozpoczęcia szkoły przy ulicy Poznańskiej w Warszawie 1991 roku. Moja droga zawodowa prowadziła od „zmywaka”, przez kuchnię, pracę kelnera aż do kierownika i menedżera restauracji. Moim celem jest pomaganie innym przedsiębiorcom z branży horeca poprzez dostarczanie skutecznych rozwiązań ukierunkowanych na wsparcie menedżerów i właścicieli w zakresie budowania efektywnych zespołów, podnoszenia jakości świadczonych usług i umocnienia pozycji rynkowej. Specjalizuję się w projektach doskonalenia kompetencji menedżerskich takich jak delegowanie zadań, motywowanie pozafinansowe, sprzedaż, komunikacja i współpraca. Prowadzę autorskie projekty związane z podnoszeniem sprzedaży w restauracji a’la carte, podczas wynosów oraz w lokalach samoobsługowych. Od 2017 roku zostałem wybrany jako Expert Gastro Meeting przez uczestników konferencji Horeca Business Club
Rodzina
Prywatnie jestem szczęśliwym mężem i ojcem córki i syna. Jestem maratończykiem, fanem tenisa ziemnego i sportów zimowych. Uwielbiam książki związane z biznesem, rozwojem człowieka, sztuczną inteligencją i optymalizacją finansów.