NARZĘDZIA WSPIERAJĄCE SPRZEDAŻ
WYZNACZANIE CELÓW
SKUTECZNE ALGORYTMY SPRZEDAŻOWE
Dzięki szkoleniu:
- Dowiesz się jak wyznaczać cele sprzedażowe i je osiągać zespołowo
- Otrzymasz skuteczne narzędzia podnoszące sprzedaż sugerowaną
- Nauczysz się jak szkolić kelnerów z zakresu sprzedaży w restauracji
Program:
1. Narzędzia wspierające sprzedaż jedzenia
- karta produktowa
- degustacje 1,2,3
- filmiki produktowe
- dania targetowe
2. Sposoby poprawiające sprzedaż napojów
- aperitif
- napoje bezalkoholowe
- food pairing
- napoje gorące
- digestive
3. Wyznaczanie celów i ich monitorowanie
- dzienny
- tygodniowy
- miesięczny
- roczny
4. Motywacja zewnętrzna wzmacniająca sprzedaż
- konkursy sprzedażowe
- gra bingo
- „50 zł”
- stawka godzinowa vs efektywność
- premia uznaniowa
5. Procedury wzmacniające sprzedaż w restauracji
- onboarding
- obsługa Gości „krok po kroku” i wyznaczenie punktów sprzedażowych
- pytania otwarte i zamknięte
- algorytmy sprzedażowe 323,111
- dosprzedaż na wynos oraz podczas odbiorów osobistych
- motywujące odprawy przed serwisem
6. Wewnętrzne szkolenia poprawiające sprzedaż w restauracji
- wdrożeniowe
- uzupełniające
- podwyższające kompetencje
Metody szkoleniowe:
diagnoza, ćwiczenia, praca w grupach, zadania indywidualne na forum grupy, dyskusje, „burze mózgów”
Szkolenie przeznaczone jest dla:
kierowników, menedżerów, liderów, właścicieli restauracji
Cena obejmuje:
- materiały szkoleniowe
- lunch, przerwy kawowe i przekąskowe
- konsultacje z trenerem w trakcie i po szkoleniu
- certyfikat ukończenia szkolenia
- wymiana doświadczeń z innymi uczestnikami szkolenia – bezcenna
Rafał Pasenik
Jestem praktykiem z 25 – cio letnim stażem. Moja droga zawodowa prowadziła od „zmywaka”, przez kuchnię, pracę kelnera aż do kierownika i menedżera restauracji.
Od 2004 r prowadzę firmę H&R System zajmującą się doradztwem oraz szkoleniami. Prowadzę między innymi szkolenia z zakresu profesjonalnej sztuki kelnerskiej, obsługi różnego rodzaju przyjęć w restauracji, sugestywnej sprzedaży oraz szkolenia menedżerskie.
Jestem absolwentem Wyższej Szkoły Turystyki i Hotelarstwa w Warszawie oraz Zespołu Szkół Gastronomicznych przy ul. Poznańskiej w Warszawie.
Moim celem jest wspieranie osób pracujących w branży HoReCa, w której się specjalizuję.