Jak zbudować zespół Arcymistrzów Sprzedaży w Restauracji

Jak zbudować zespół Arcymistrzów Sprzedaży w Restauracji

               

NARZĘDZIA WSPIERAJĄCE SPRZEDAŻ
WYZNACZANIE CELÓW
SKUTECZNE ALGORYTMY SPRZEDAŻOWE


Dzięki szkoleniu:

  • Dowiesz się jak wyznaczać cele sprzedażowe i je osiągać zespołowo
  • Otrzymasz skuteczne narzędzia podnoszące sprzedaż sugerowaną
  • Nauczysz się jak szkolić kelnerów z zakresu sprzedaży w restauracji

Program:

1. Narzędzia wspierające sprzedaż jedzenia

  • karta produktowa
  • degustacje 1,2,3
  • filmiki produktowe
  • dania targetowe

2. Sposoby poprawiające sprzedaż napojów

  • aperitif
  • napoje bezalkoholowe
  • food pairing
  • napoje gorące
  • digestive

3. Wyznaczanie celów i ich monitorowanie

  • dzienny
  • tygodniowy
  • miesięczny
  • roczny

4. Motywacja zewnętrzna wzmacniająca sprzedaż

  • konkursy sprzedażowe
  • gra bingo
  • „50 zł”
  • stawka godzinowa vs efektywność
  • premia uznaniowa

5. Procedury wzmacniające sprzedaż w restauracji

  • onboarding
  • obsługa Gości „krok po kroku” i wyznaczenie punktów sprzedażowych
  • pytania otwarte i zamknięte
  • algorytmy sprzedażowe 323,111
  • dosprzedaż na wynos oraz podczas odbiorów osobistych
  • motywujące odprawy przed serwisem

6. Wewnętrzne szkolenia poprawiające sprzedaż w restauracji

  • wdrożeniowe
  • uzupełniające
  • podwyższające kompetencje

Metody szkoleniowe:

diagnoza, ćwiczenia, praca w grupach, zadania indywidualne na forum grupy, dyskusje, „burze mózgów”

Szkolenie przeznaczone jest dla:

kierowników, menedżerów, liderów, właścicieli restauracji

Cena obejmuje:

  • materiały szkoleniowe
  • lunch, przerwy kawowe i przekąskowe
  • konsultacje z trenerem w trakcie i po szkoleniu
  • certyfikat ukończenia szkolenia
  • wymiana doświadczeń z innymi uczestnikami szkolenia – bezcenna
Warszawa: 13 maja 2024

Cena: 899
9:00 - 17:00 ( Dni: 1, Godzin: 8 )

Zapisz się
Rafał Pasenik
Jestem praktykiem z 25 – cio letnim stażem. Moja droga zawodowa prowadziła od „zmywaka”, przez kuchnię, pracę kelnera aż do kierownika i menedżera restauracji. Od 2004 r prowadzę firmę H&R System zajmującą się doradztwem oraz szkoleniami. Prowadzę między innymi szkolenia z zakresu profesjonalnej sztuki kelnerskiej, obsługi różnego rodzaju przyjęć w restauracji, sugestywnej sprzedaży oraz szkolenia menedżerskie. Jestem absolwentem Wyższej Szkoły Turystyki i Hotelarstwa w Warszawie oraz Zespołu Szkół Gastronomicznych przy ul. Poznańskiej w Warszawie. Moim celem jest wspieranie osób pracujących w branży HoReCa, w której się specjalizuję.

Kontakt

Ul. Szptalna 8 lok.6
00-031 Warszawa
Rafał Pasenik
Małgorzata Pasenik
Używamy informacji zapisanych za pomocą cookies (naszych oraz naszych zaufanych partnerów: Google, Facebook) i podobnych technologii w celu świadczenia usług, dostosowania strony do indywidualnych preferencji użytkowników oraz w celach statystycznych, analitycznych i reklamowych. Korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki dotyczących cookies oznacza, że będą one zapisane w pamięci urządzenia. Ok, rozumiem.