Zasady operacyjnego rozliczania Twojego biznesu. Jakie elementy należy wziąć pod uwagę, jakie czynniki mają bezpośredni wpływ ma wynik finansowy

Zasady operacyjnego rozliczania Twojego biznesu. Jakie elementy należy wziąć pod uwagę, jakie czynniki mają bezpośredni wpływ ma wynik finansowy

               

Raport obrotów i kosztów
Raport kosztów personalnych
Wprowadzenie do używania Raportów operacyjnych i ich umiejętność analizy


Dzięki szkoleniu:

  • Poznasz skuteczne narzędzia, dzięki którym Twój biznes zacznie być policzalny i zyskowny
  • Dowiesz się jak prognozować obroty
  • Odkryjesz skuteczne sposoby analiz, które mają wpływ na wynik finansowy

 

Program:

1. Nowe spojrzenie na zakupy
2. Nowe spojrzenie na opracowanie grafików pracy
3. Dostawcy
4. Recepturowniki potraw i napojów
5. Check lista
6. Podsumowanie miesiąca
7. Składowe raportu
8. Część przychodowa
9. Ćwiczenia z części przychodowej
10. Część kosztowa z podziałem na płatności przelewem i gotówką
11. Składowe raportu
12. Prognozowanie obrotów jako ważny czynnik do planowania ilości personelu
13. Planowanie godzin pracy
14. Kalkulator kosztów personalnych
15. Komunikacja i organizacja raportowania
16. Analiza raportu obroty i koszty i możliwość wpływania na wynik firmy
17. Analiza raportu koszty personalne i możliwość wpływania na wynik finansowy firmy
18. Mistery shopping
19. Podsumowania miesiąca i planowanie następnego miesiąca

Metody szkoleniowe:

diagnoza, ćwiczenia, praca w grupach, zadania indywidualne na forum grupy, dyskusje, „burze mózgów”

Szkolenie przeznaczone jest dla:

kierowników, szefów kuchni, menedżerów, liderów, właścicieli

Cena obejmuje:

  • materiały szkoleniowe
  • lunch, przerwy kawowe i przekąskowe
  • konsultacje z trenerem w trakcie i po szkoleniu
  • certyfikat ukończenia szkolenia
  • wymiana doświadczeń z innymi uczestnikami szkolenia – bezcenna

 

Warszawa: 14 marca 2022

Cena: 899 do 06 grudnia 2021 - 499
10:00 - 18:00 ( Dni: 1, Godzin: 8 )

Zapisz się
Jacek Czauderna
Restaurator, manager oraz mentor z potężnym doświadczeniem, zdobywanym m.in w takich korporacjach jak Nestle czy Grupa Żywiec. Specjalista ds. optymalizacji kosztów i organizacji HoReCa. - Właściciel sieci restauracji Jack's Bar & Restaurant. - Prezes Izby Gospodarczej Gastronomii Polskiej - Założyciel Akademii Praktyk Gastronomicznych i Hotelarskich - Autor książki ''Otworzyłem lokal''

Kontakt

Ul. Szptalna 8 lok.6
00-031 Warszawa
Rafał Pasenik
Małgorzata Pasenik
Używamy informacji zapisanych za pomocą cookies (naszych oraz naszych zaufanych partnerów: Google, Facebook) i podobnych technologii w celu świadczenia usług, dostosowania strony do indywidualnych preferencji użytkowników oraz w celach statystycznych, analitycznych i reklamowych. Korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki dotyczących cookies oznacza, że będą one zapisane w pamięci urządzenia. Ok, rozumiem.